mandag den 1. februar 2021

Ansigtsmaske

Mundbind

 


For noget tid siden forsøgte jeg uden opskrift at sy ansigtsmasker. De blev ikke  gode. På YouTube er der uendelig mange muligheder for at sy en maske efter udførlige anvisninger.....

Min coronaweekend er gået med et par gå-ture og så har jeg ellers syet efter denne anvisning på Origami mundbind

 


 Det jeg synes er det fine ved lige netop denne maske er, at den er tofarvet og slutter virkelig godt til ved næsen (et scoop, hvis man bærer briller)

Hvad der så har været en kæmpe udfordring er, at sy de tre stoflag sammen. Jeg har knækket to nåle og min symaskine er ikke rigtig gearet til det.Men det aller allerværste har været, at jeg bruger lang tid på at folde masken.....her vil du så nok hævde, at det fremgår tydeligt af videoen, hvordan maskern foldes. Jaehh, men det er så ikke ensbetydende med, at jeg kan finde ud af det.Materialer

Jeg har købt noget rundt elastik.
Jeg har brugt de stofrester jeg nu engang har. Det hvide stof med blålilla blomster, er noget gammelt Royal Copenhagen stof. Det blåprikkede stof er fra min søns skjorte, det ternede stof er fra en fake Burberry  skjorte jeg engang købte i Tunesien . Det er det fede ved at gemme gammelt tøj, det kan genanvendes og der dukker dejlige minder op.
 
Se fx denne tehætte, jeg har syet af min søns gamle shorts: Tehætte 
Eller denne tehætte af det musselmalede stof fra RC : Musselmalet tehætte
 

masken på toppen  er lavet af det musselmalede


Tips og tricks 

Jeg kar klippet hjørnerne af midterstoffet for at gøre det lettere at sy. det er nok heller ikke der man ånder mest. Endvidere har jeg bundet knude på elastikkerne,(hvilket bestemt ikke gør det nemmere at sy lagene sammen med elastikknuden) efter jeg var udfordret af, at elastikken ikke var syet ordenligt fast.Jeg er godt tilfreds med maskerne. 
 

Selv om det selvfølgelig snart er overstået med alt det corona, fordi vi alle bliver vaccineret inden virussen når at mutere for vildt.
 

 Det bliver en god sommer 2021


Ingen kommentarer:

Send en kommentar